banner-front-sisasivu

Tutustu avoimeen koulutustarjontaamme, kaikki avoimet kurssimme ovat toteutettavissa myös työyhteisökohtaisina tilauskoulutuksina.

Katso alkavat kurssit »

Yhteisöhoito, yhteisökasvatus, yhteisökuntoutus - rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Yhteisöhoidolla tarkoitetaan yhteisön tietoista käyttämistä hoidollisten, kasvatuksellisten tai kuntoutuksellisten tavoitteiden saavuttamiseksi, perustehtävän mukaisesti. Yhdessä määritellyt arvot ja perustehtävä, tehdyt säännöt ja sopimukset sekä näiden jatkuva yhteinen reflektointi ja arviointi luovat perustan yhteisöllisen, osallistavan toimintamallin ja -periaatteiden toteutumiselle. Keskeistä on vertaisryhmän hyödyntäminen ja sen vaikuttavuus yksilöiden kuntoutumiseen/kasvuun/kehitykseen.

Kaikissa yhteisöllisyyskoulutuksissamme sisällöt sovelletaan ko. tilaajayhteisöön, oli kyse sitten hoito-, kuntoutus- tai kasvatusyhteisöstä.
Toteutammekin erimuotoisia ja -mittaisia yhteisöhoidon koulutuksia juuri Teidän työyhteisöllenne räätälöityinä!

 

Oleellista on, että henkilökunta oppii tunnistamaan oman toimintansa, vuorovaikutuksensa ja yhteisönsä hoidollisia, kasvatuksellisia ja/tai kuntoutuksellisia vaikutuksia asiakkaan näkökulmasta. Samalla opitaan omasta toiminnasta ja kehitetään sitä asiakaslähtöisempään ja asiakasta entistä vahvemmin aktivoivaan suuntaan.

Koulutuksemme rakentuvat aidosti yhteisöhoidollisille periaatteille: osallistujien omalle aktiivisuudelle ja vuorovaikutukselle sekä yhteistyölle kouluttajan ja osallistujien välillä sekä koulutusryhmän sisällä. Osallistujien omat kokemukset työstä ovat tärkeä oppimisen lähtökohta.

Esimerkkejä tilattavista Yhteisöhoidon koulutuksistamme: 

Yhteisöhoidon pitkä koulutus (16+4 pv)
Toteutus ja sisällöt vastaavat kuin vuosittain kaikille avoimessa koulutustarjonnassamme olevassa Yhteisöhoidon koulutuksessa. Perusosa 8 x 2 pv, jatko-osa 2 x 2 pv. Suorittamalla perus- ja jatko-osan, osallistuja saa todistuksen kelpoisuudesta toimia Yhteisöhoidon ohjaajana.

Yhteisöhoidon lyhytkurssi (6 pv)
Toteutus 6 x 1 pv.
Prosessikoulutus, jossa tavoitteina ovat

  • perehdyttää osallistujat yhteisöhoidon periaatteisiin ja menetelmiin sekä rakentaa koko henkilöstön voimin yhteisöhoidollisten periaatteiden pohjalta toimiva yhteisö.,
  • rakentaa hyvin toimiva henkilöstöyhteisö, joka pystyy parhaalla mahdollisella tavalla vastaamaan perustehtävän haasteisiin.

Yhteisöhoidon koulutus (1 tai 2 pv)
Tutustutaan käytännönläheisesti yhteisöhoidon perusteisiin, perusperiaatteisiin, toteutukseen ja kehittämiseen osallistujien yhteisöissä.

Ota yhteys ja pyydä tarjous! 

 

Tutustu avoimeen koulutustarjontaamme, kaikki avoimet kurssimme ovat toteutettavissa myös työyhteisökohtaisina tilauskoulutuksina.

Katso alkavat kurssit »