banner-front-sisasivu

Kalevi Kaipio

JKK:n hallituksen jäsen

opetusneuvos, kasvatustieteiden tohtori, yhteiskuntatieteiden maisteri

 

 

Kalevi Kaipion erityisosaamista kouluttajana on yhteisökasvatus. Kalevilla on pitkä kokemus suomalaisen yhteisökasvatuksen kehittämisestä. Kehitystyö on alkanut 1970-luvulla hänen johtamastaan Jyväskylän kaupungin poikien oppilaskodista ja jatkunut aina näihin päiviin saakka. Kalevi on mukana myös eurooppalais-amerikkalaisessa yhteisökasvatuksen ja –hoidon ykkösketjun asiantuntijayhteistyössä, jossa alan metodia ja tutkimusta kehitetään kansainvälisesti.

Kalevi on toiminut aiemmin mm. oppilaskodin johtajana, Keski-Suomen erityishuoltopiirin kasvatusjohtajana sekä VAK ry:n Mikkeli-yhteisön johtajana. Hän on vuosien mittaan saanut monia erilaisia luottamustehtäviä; hän on toiminut mm. Kehitysvammaliiton koulutusjaoksen puheenjohtajana, Jyväskylän kaupungin erityisopetuksen jaoston puheenjohtajana sekä Jyväskylän seudun päihdepalvelusäätiön hallituksen jäsenenä.

Kalevi on toiminut sivutoimisena tuntiopettajana mm. Jyväskylän yliopistossa ja Göteborgin yliopistossa. Kaikkineen hän on toiminut opettamis- ja konsultointitöissä vuodesta 1975 saakka ja hän on myös kansainvälisesti arvostettu luennoitsija. Jyväskylän Koulutuskeskuksen kouluttajana ja konsulttina Kalevi on toiminut vuodesta 1990 lähtien. Vuonna 2012 Kalevi nimitettiin Jyväskylän Koulutuskeskuksen hallituksen puheenjohtajaksi ja toimitusjohtajaksi. Sittemmin hän on työskennellyt aktiivisesti JKK:n hallituksen jäsenenä ja kehittämisen asiantuntijana.